GRC
Bailly
ατος (τὸ) sorte de bouillie,
p. opp. à πόμα, HPC.
Aph. 1261, etc. ; ARSTT.
Probl. 1, 37, 2 ; TH.
Ign. 49 ; PLUT.
M. 123 d,
etc.
Étym. ῥοφέω.
Bailly 2020 Hugo Chávez Gérard Gréco, André Charbonnet, Mark De Wilde, Bernard Maréchal & contributeurs / Licence Creative Commons Attribution - Pas d'Utilisation Commerciale - Pas de Modification — « CC BY-NC-ND 4.0 »
LSJ
Ion. ῥύφημα, ατος, τό, that which is supped up, thick gruel or porridge, opp. πόμα, Hp. Aph. 7.68, VM 5, Fist. 7, Arist. Pr. 863b6.
Liddell-Scott-Jones, Greek-English Lexicon (9th ed., 1940)
Pape
τό, das, was geschlürft, geschluckt wird, bes. ein durch Beimischung von Mehl od. sonst verdickter und schleimig gemachter Trank, Medic.; Ath. III.127d.
Pape, Griechisch-deutsches Handwörterbuch (3. Aufl., 1914)