GRC
Bailly
ιθος (ἡ) [ῑ] gousse d’ail, AR.
Ach. 763, Vesp. 680 ; NIC.
Th. 874.
Étym. cf. γελγίς.
Bailly 2020 Hugo Chávez Gérard Gréco, André Charbonnet, Mark De Wilde, Bernard Maréchal & contributeurs / Licence Creative Commons Attribution - Pas d'Utilisation Commerciale - Pas de Modification — « CC BY-NC-ND 4.0 »
LSJ
gen. ἄγλιθος (ἀγλῖθος Choerob. in Theod. p. 327H., ἀγλῖθες Nic. Th. 874), ἡ : — clove of garlic, Antyll. ap. Orib. 8.16.3; = ῥάξ, Dsc. 2.152; mostly pl., head of garlic (cf. κεφαλή), made up of separate cloves, Ar. Ach. 763, V. 680, Hp. Mul. 2.133, Call. Fr. 140.
Liddell-Scott-Jones, Greek-English Lexicon (9th ed., 1940)
Pape
[ῑ], ῑθος, ἡ (auch ἀγλίς, ῖθος betont, nach Greg.Cor. eigtl. dor.), nur im plur., die einzelnen Kerne des Knoblauchs, welche den ganzen Kopf oder die ganze Zwiebel, γελγίς od. σκόροδον bilden, Ar. Ach. 763, Vesp. 680 ; Nic. Th. 874.
Pape, Griechisch-deutsches Handwörterbuch (3. Aufl., 1914)